вторник, 6 октомври 2015 г.

Брауни бисквитки



Както вече сте видели от снимката - днес ще ви показвам бисквитки! И то не какви да е, a шоколадови. А какво по-шоколадово от брауни?! Е, представям ви брауни бисквитки. 
Още като ги видях при Зори, си казах, че това задължително трябва да се пробва, защото както знаете обичам всичко шоколадово, каково и т.н. Просто нямаше как в блога да не присъстват такъв тип бисквитки. Приготвих ги вчера и в интерес на истината днес са останали единични бройки, които всеки момент ще изчезнат. Така, че .... 
На вкус са също толкова шоколадови и вкусни, колкото и изглеждат! Благодаря още веднъж за страхотната рецепта, Зори! :)
Няма да се бавя повече, ами направо ще ви споделя рецептата, ако случайно сте пропуснали да я видите при нея.




Брауни бисквитки

350 гр. шоколад 
40 гр. масло
2 яйца + 1 жълтък
150 гр. захар
1 с. л. ванилов екстракт
35 гр. брашно
1/4 ч. л. бакпулвер
щипка сол





На водна баня разтопете 200 гр. от шоколада (аз използвах 1:1 черен и млечен), заедно с маслото, докато сместа стане лъскава и хомогенна. В купа, разбийте яйцата, жълтъка, захарта и ваниловия екстракт до получаването на бял пухкав крем. В друга купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Прибавете брашнената смес към яйчената, както и охладения разтопен шоколад с маслото. Разбъркайте с лъжица до хомогенна смес. Прибавете остатъка от шоколада, нарязан на парченца. Разбъркайте отново и оставете да стегне за около 15-20 минути.



С помощта на лъжица, направете топчета, наредени на разстояние едно от друго, върху тава, застлана с хартия за печене. Изпечете бисквитите във предварително загрята фурна, за приблизително 10 минути. Оставете ги да се охладят напълно, преди да ги отделите от хартията.








8 коментара:

  1. Страхотни бисквитки и чудесни снимки! Нали позволявате да си открадна една от малкото останали? :) Поздрави от мен и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за милите думи! Откраднете си и повече докато има, че после няма да има ха-ха
      Поздрави и хубава вечер и на вас! :)

      Изтриване
  2. Чудни са, Светле! И аз им хвърлих око при Зори, но засега се въздържам, че прекалих миналата седмица със сладките неща, по - точно с парчетата торта. Задължително ще ги пробвам и аз! Снимките ти са супер. Интересно защо при Зори бяха като с резтечен пълнеж, а при теб този ефект липсва?! Да не би да си ги пекла повече време? Мен повече ме впечатли точно това разтеченото количество шоколад :)) Направо ми подейства разтапящо.
    Поздрави и красива сряда!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разтечено беше докато бяха топли още, но ги снимах по-късно и шоколада се беше втвърдил. Като цяло моите изглеждат по-различно, не са такива гладки, може би защото разтопих шоколада в микровълновата и не стана гладка и лъскава смес. Следващия път ще направя всичко както трябва. А и ще използвам само млечен, защото този черен шоколад не ми харесва и това си е.
      Поздрави, Габи ;)

      Изтриване
  3. Изкуших се, няма да си кривя душата! Като си представих шоколадовия им вкус, просто фантастично удоволствие!! Прекрасни са ,Светле!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Никой не може да им устои. Почерпи се!
      Поздрави, Танче :)

      Изтриване
  4. И Зори и ти,Светле сте се наговорили да ми развалите разтоварващата седмица:))))!
    Прекрасни бисквитки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина са прекрасни! Почерпи се. За няколко бисквитки ще си затворим очите :-)

      Изтриване